Werken dat is me toch wat! part 5!

Door Slapstick op zaterdag 17 juli 2010 22:32 - Reacties (11)
Categorie: Persoonlijk, Views: 3.941

Titel zegt genoeg.

en anders leesvoer ;)


Slapstick's Paradise: Werken, dat is me toch wat!
Slapstick's Paradise: Werken, dat is me toch wat! Part 2
Slapstick's Paradise: Werken dat is me toch wat! part 3
Slapstick's Paradise: Werken dat is me toch wat! part 4

Even een korte samenvatting. Met de eigenaar van het bedrijf heb ik afgesproken dat ik nooit hoefde te werken als alleen de "onaardige" bedrijfsleider aanwezig was. Maar langzamerhand ben ik uit het bedrijf gezet, werd waarschijnlijk te duur ;). En afgelopen maanden werd ik gewoon helemaal niet meer ingeroosterd

Ciao, tot nooit!

Volgende: Marktplaats toestanden V&A | | 10-'10 Marktplaats toestanden V&A | |
Volgende: To believe or not to believe?? 05-'10 To believe or not to believe??

Reacties


Door Tweakers user fotografie999, zaterdag 17 juli 2010 23:04

je vind vast wat anders! suc6

Door Tweakers user Jejking, zaterdag 17 juli 2010 23:40

Planten doen ze met bomen, de planningcrew deed vast niet hetzelfde met jou :P

Door Tweakers user Spesh, zondag 18 juli 2010 00:48

Met de eigenaar van het bedrijf heb ik afgesproken dat ik nooit hoefde te werken als alleen de "onaardige" bedrijfsleider aanwezig was.
Wat zullen die eigenaar en bedrijfsleider hebben gelachen, die afspraak is instemmen met je eigen ontslag.

Niet echt slim om zo te doen, banen zijn schaars op het moment vooral voor 20+ omdat je dan te duur wordt, voor jou 20 anderen, maakt niet uit hoe lang je er al werkt, vakkenvullen kan iemand van 16 net zo goed als iemand van 20 jaar.

[Reactie gewijzigd op zondag 18 juli 2010 00:56]


Door Tweakers user Snowmiss, zondag 18 juli 2010 00:51

Dan heb je het sinds part 4 toch nog meer dan een jaar uitgehouden ;)

Door Tweakers user n0elite, zondag 18 juli 2010 00:59

Huillie blog.

/care

[Reactie gewijzigd op zondag 18 juli 2010 00:59]


Door Tweakers user sypie, zondag 18 juli 2010 08:38

Werken dat is me toch wat!
Het zal nooit anders worden. Overal is wel iets op aan te merken. Het enige is dat er bij het ene bedrijf goed mee wordt omgegaan en bij een ander bedrijf staat(n) een dictator aan het hoofd.

Door Tweakers user sinner2stroke, zondag 18 juli 2010 09:08

Het is dus niet alleen in het Zuiden dat er veeleisende pubers, die zich heel wat vinden, lam staan te doen in de supermarkt. Typisch, ik vond dat echt wat Limburgs

Door Tweakers user Cardo, zondag 18 juli 2010 11:36

Oh raar, bij ons in brabant werken ze anders heel hard :+
sinner2stroke schreef op zondag 18 juli 2010 @ 09:08:
Het is dus niet alleen in het Zuiden dat er veeleisende pubers, die zich heel wat vinden, lam staan te doen in de supermarkt. Typisch, ik vond dat echt wat Limburgs

Door Tweakers user sinner2stroke, zondag 18 juli 2010 12:28

In Brabant werken ze idd wel door.. Zo opvallend hier.

Door Tweakers user CodeCaster, maandag 19 juli 2010 09:10

Ik heb je vorige blogs net gelezen, destijds heb ik ze denk ik gemist.

Ik denk dat je het nog zwaar gaat krijgen in je verdere werkende leven. Je recalcitrant gaan gedragen omdat je geen zin hebt om de diepvries te vullen... laat ik heb zo zeggen: ik heb een aantal jaar als vulploegleider in de supermarkt gelopen, en als je dat bij mij had gedaan was ertwee dagen later een schriftelijke waarschuwing wegens werkweigering op je deurmat gevallen.

Soms staat een chef je aan, soms niet. Leer ermee leven en werken of hou de eer aan jezelf en ga weg.

Door Tweakers user THEsmiley, dinsdag 20 juli 2010 00:34

Ik heb het hele verhaal eens gelezen en ik wens toch vanaf part 1 tot het einde terug te koppelen op een aantal punten;

-Het gaat er binnen een bedrijf niet om of een werknemer van binnen- of buiten een dorp/stad komt, dit heeft geen relevantie op het geleverde werk of klantvriendelijkheid. Ik zie daarom ook niet in waarom dit als punt word opgevoerd.
-Dat je na een overname in een bepaalde positie beland die je niet verwacht welke je wel zou wensen is niet relevant, je beland als het ware in een nieuwe arbeidsrelatie waarin je nieuwe werkgever nog het vertrouwen moet krijgen in je kunnen en vermogen, dat zijn zaken die niet zomaar worden overgenomen.
-Ik krijg het gevoel dat je de genoemde manager op voorhand al bashed en niet de (redelijke?) kans geeft om een verhaal te doen en al met een mening klaarstond, een voorgevoel is prima maar er zijn altijd 2 kanten aan een verhaal en dat mis ik.
-In je voorlaatste deel wilde je water bij de wijn doen maar ik krijg toch het idee (ook in dat deel) dat je te veel verwachtingen voor jezelf schept wat een desillusie kan veroorzaken... don't get me wrong maar je zet jezelf wel op een erg hoge plaats toch?

Ik wil je absoluut niet denigreren of jouw verhaal onderuit halen, mijn reaktie is een poging tot positieve input met als doel dat je hier absoluut voordeel uithaalt, afzeiken is zowieso puberaal gedrag.

Ik geef je een aantal tips uit mijn levenservaringen, en ik loop langzaam tegen de 40 dus doe er je voordeel mee ;)
-Elke nieuwe leidinggevende is een nieuw begin; je bouwt altijd iets met een persoon op, niet via een dossier. Als dat al gebeurd is het erg zeldzaam.
-Wees flexibel; tuurlijk wordt er soms eens wat gevraagd wat op het moment niet zo goed uitkomt, communicatie kan in dat opzicht ook niet altijd helder zijn... kan je een probleem van maken of aanpassen op het moment en later uitzoeken
-Verwachtingen; zijn anders (hoger) dan je in de praktijk gaat krijgen, beter leer je daar nu mee leven dan later de blaren van te verduren
-Realiteit; dit gebeurd binnen elke organisatie en/of bedrijf, en dat is niet land gebonden... als je al dacht dat ik in Nederland woonde ;) Het is overal.

Doe er je voordeel mee! (of niet, wat je wilt) succes in ieder geval :)

Reageren is niet meer mogelijk