The Voice of Holland

Door Slapstick op woensdag 27 oktober 2010 21:17 - Reacties (10)
Categorie: Persoonlijk, Views: 3.012


Een nieuwe show van RTL, het programma is alweer enkele weken op de buis. Maar je moet natuurlijk eerst iets goed gezien hebben wil je erover kunnen oordelen. Daarom nu pas deze blog!

Tvoh
Zoals natuurlijk iedereen, had ik de reactie: ' Weer zo'n stomme talentenjacht, na idols 2 was ik dat wel zat! . Maar toch bevond ik me voor een geluidgevende lichtbron om de eerste aflevering te bekijken. Edwin Evers, speelde er namelijk in met zijn band! En ik maakte een raar verband tussen: "radio 538 is kut, maar Edwin niet, Elke talentenjacht is kut maar zal deze talentenjacht een keer een uitzondering zijn?".

Dat bleek het dus te zijn. Vier juryleden, een uitgekauwd concept, maar in dit geval geen slechte kandidaten. Die zijn al door een voorselectie heen gegaan die gelukkig niet is uitgezonden :). Ik zeg dan trouwens vier juryleden, maar stiekem zijn het er vijf alleen tellen Nick en Simon samen voor één. Het liefst zou ik ze voor nul laten tellen, met hun palingsyndroomsound. Net als Jeroen van de Boom, die mag ook wel eens wat fatsoenlijks uitbrengen


Al vanaf het eerste moment dat ik het programma keek had ik in de gaten dat het anders is. Het is zoals in mijn ogen een talentenjacht hoort te zijn. Ik had niet gedacht dat Nederland nog zoveel kwaliteit had qua zangtalent. Met de disclaimer erbij dat ik geen muzikaal gehoor heb, maar alleen maar een "muzikaal gevoel". Velen zullen de video van Ben Saunders gezien hebben en zo niet heb je nog wat te horen.
Ben Saunders


Ben is natuurlijk de absolute topfavoriet en zal 90% zeker winnen. Hij zal een hitje krijgen en daarna zeer waarschijnlijk de vergetelheid inzakken. Waarna er volgend jaar weer een nieuwe kandidaat mag opstaan. Die hetzelfde lot zal ondergaan. Van alle Nederlandse talentenjachten so far is er niemand die na een jaar nog een hit scoorde. Maar dit is ook de eerste talentenjacht die mij echt oprecht boeit en dat is niet alleen maar omdat ik elke keer als ik Roel zie en ik stiekem toch een beetje lach:P. Het is gewoon echt een programma wat een keer goed geschreven is en na de "blind auditions' zijn nu "de Battles" aan de gang. Ik kan niet wachten op wat er na komt :)

Om het hele verhaal nog eens af te maken met wat beeldmateriaal:

Volgende: *Slapstick en Syntus 02-'11 *Slapstick en Syntus
Volgende: Duurzaamheid in mijn ogen 10-'10 Duurzaamheid in mijn ogen

Reacties


Door Tweakers user Dzr.013, woensdag 27 oktober 2010 21:27

Jim heeft nog wel een paar hits gescoord hoor na Idols (2e plek :+ ) en nu is hij nog steeds erg veel bezig maar dan met musicals etc. hetzelfde geldt eigenlijk voor Jamai. :P

Door Tweakers user Slapstick, woensdag 27 oktober 2010 21:33

Ja, maar echt muzikaal doorgebroken? Dat wil ik het niet noemen :P.

Door Tweakers user Kaalus, woensdag 27 oktober 2010 21:51

In mijn ogen gewoon weer de zoveelste saaaaie talentenjacht. :S
Als je echt talent hebt kun je zelf je eigen doorbraak wel regelen, en heb je daar echt geen show/progamma/noemmaarop voor nodig.
Nou is dat natuurlijk wel weer ergens goed voor, er moeten nou eenmaal mensen ergens hun geld mee verdienen, ik zeg x miljoen kijkers en dikke reclames :P

Door Tweakers user Afvalzak, woensdag 27 oktober 2010 23:11

Heeft Nikki(Idols dacht ik:?) niet nog een aantal hits gehad ook een jaar na dato?

Ze is in ieder geval volgens mij het succesvolst in het gene waar Idols voor is, Boris is ook redelijk goed bezig maar meer in de minder publieke kringen dacht ik.

Door Tweakers user 327097, woensdag 27 oktober 2010 23:15

Dat is mijn zus trouwens _/-\o_

Door Tweakers user Marshal1, donderdag 28 oktober 2010 00:51

Wat een onzin om te zeggen dat als je echt talent heb je geen talentenshow nodig hebt....
Hoe kun je zo naïef zijn...? Het gaat nog altijd om gelegenheid om je talent te laten zien. Deze shows geven deze mensen deze gelegenheid...

Door Tweakers user TIGER79, donderdag 28 oktober 2010 08:13

klopt, maar dan een beetje in een fabrieks-manier.. oftewel "deze mensen" worden er jaarlijks in de tientallen "uitgepoept" door de wat ? 5, 6 talentenshows per jaar ?
het is allemaal wel leuk en wel hoor dat ze een jaar na dato een hitje scoren (1 op de 10 winnaars I might add), maar hebben we een nieuwe Anouk ofzow ? Dacht het niet... Of een nieuwe Marco Borsato ? Of whatever ?
Serieus, als we het toch hebben over het niet naief zijn : het gaat ook totaal niet om het talent, of de winnaar ! Het gaat om de tv-show, die bn'ers die weer op tv mogen, de gekke publiek die zich suf sms't, het gaat maar om 2 dingen : kijkcijfers en CASH !
Of het vervolgens een Bono is die wint of een vliegende aap die kan jongleren maakt de tv station echt geen ene reet uit, volgend jaar hebben ze er toch weer eentje klaarstaan...

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 oktober 2010 08:14]


Door Tweakers user rodie83, donderdag 28 oktober 2010 11:36

Wat een onzin om te zeggen dat als je echt talent heb je geen talentenshow nodig hebt....
Hoe kun je zo naïef zijn...? Het gaat nog altijd om gelegenheid om je talent te laten zien. Deze shows geven deze mensen deze gelegenheid...
Bullshit. Als je echt goed bent dan kom je er wel zonder talentenjacht. Sterker nog, ik denk dat de meesten niet beseffen dat zo'n programma in feite je eigen creativiteit en talent inperkt omdat je als je wint gedwongen wordt shit uit te brengen die goed te verkopen valt. En als je ziet dat de massa valt voor bijvoorbeeld de palingsound... En als je ziet wat er momenteel rondzwerft in de top40...pure troep. Verder is het natuurlijk ook idioot om iemand fantastisch te noemen als ie een goede stem heeft en goed kan zingen. Dat is zo verkeerd en simpel. Het is pas écht goed als iemand goede liedjes bij die stem heeft en een goed ingespeelde band met de juiste instrumenten. En ook dat verzorgt zo'n talentenshow heus niet voor je.

Noem me maar een zeikerd, een oude lul (kan bijna niet, maar toch :P) of iemand die niet meegaat met z'n tijd, maar tegenwoordig gaat muziek om het latex pakje van Lady Gaga. Niet om de daadwerkelijke kwaliteit van de muziek. Marketing heeft het gewonnen van muzikaliteit. En dat zie je helaas ook constant terug in die baggertalentenshows.

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 oktober 2010 11:40]


Door Tweakers user Beaves, vrijdag 29 oktober 2010 11:03

Noem me maar een zeikerd, een oude lul (kan bijna niet, maar toch :P) of iemand die niet meegaat met z'n tijd, maar tegenwoordig gaat muziek om het latex pakje van Lady Gaga. Niet om de daadwerkelijke kwaliteit van de muziek. Marketing heeft het gewonnen van muzikaliteit. En dat zie je helaas ook constant terug in die baggertalentenshows.
Noem mij maar een zeikerd, maar mensen zoals jij (lekker generaliserend :P) hebben altijd hun mond vol van ontbrekende kwaliteiten bij de muzikanten van tegenwoordig, of in ieder geval bij de platenmaatschappijen die die muzikanten onder contract hebben staan, maar er is buiten de top 40 nog genoeg mooie muziek voor iedereen te krijgen. Dat er in de top 40 alleen maar muziek staat die je niet mooi vindt, wat ik kan begrijpen, wil niet zeggen dat er buiten de top 40 niets anders te vinden is.

En anders luister je toch naar muziek die al bestaat? Ik zet nog steeds met plezier muziek uit de jaren 60 en 70 op.

Door Tweakers user battler, vrijdag 29 oktober 2010 17:05

Dzr.013 schreef op woensdag 27 oktober 2010 @ 21:27:
Jim heeft nog wel een paar hits gescoord hoor na Idols (2e plek :+ ) en nu is hij nog steeds erg veel bezig maar dan met musicals etc. hetzelfde geldt eigenlijk voor Jamai. :P
Ik las Jism :+

Reageren is niet meer mogelijk