*Slapstick en Syntus

Door Slapstick op donderdag 10 februari 2011 09:59 - Reacties (20)
Categorie: Persoonlijk, Views: 3.666

Even mijn post uit het KMT herhalen:
Vanuit het dorpje waar mijn ouderlijk huis woont, gaan twee busverbindingen richting Apeldoorn. Beiden is een overstap voor nodig, maar de ene gaat later en komt dus later aan, en de ander gaat eerder en komt eerder aan.

Aangezien ik bij de late bus een overstaptijd heb van 1 minuut probeer ik deze te vermijden en neem ik altijd de bus die iets eerder gaat. Ik dus heel sierlijk op de bus staan wachten, aardige buschauffeur zelfs, (Wel met slam.fm op, die een beetje te hard stond). Maar geen probleem so far :).

Komen we bij de overstap, busje is vandaag een keer mooi op tijd op zijn bestemming! Maar de bus waarin ik moet overstappen is nog niet gearriveerd. 5 minuten later is de bus er nog steeds niet. Zie ik de buschauffeur van de bus waar ik net uitstapte naar me toekomen:

Ja, de bus waar jullie op wachten is doorgereden! Maar, hij keert om :). Wel heel allej****, dat die bus een keer vertraging heeft omdat die een tractor niet kon inhalen, allé. Maar dat ze moedwillig doorrijden :@.

Dus alle bussen rijden maar weg, en weer 5 minuten later komt er een bus aan! Ik stap in, kijk de chauffeur eens boos aan en vraag: Waarom rij je in hemelsnaam door? Hij antwoord: Ja, m'n klok stond verkeerd ik dacht dat ik te laat was!. WAIT WHUT, er hangt bij de overstap een grote goed zichtbare klok. En op de ovchipkaart-incheckapparaat klopte de tijd ook.

Natuurlijk kom ik veel te laat in Apeldoorn aan en zie de trein net voor me wegrijden. Volgende trein maar, nee de volgende trein is de internationale trein en die rijdt maar tot Hengelo, nog langere reistijd, omdat ik dan in Hengelo weer moet wachten op een stoptrein naar Enschede :@
Kreeg een tip van de buschauffeur om een klacht in te dienen, heb bovenstaand verhaal ingediend alleen dan wat ironischer en zonder scheldwoorden en spreektaal.

Kreeg deze geautomatiseerde reactie terug
Beste * Slapstick ,

Hartelijk dank voor uw reactie. We nemen deze in behandeling en zullen z.s.m. een antwoord in uw Mijn Syntus gereed zetten. Hiervan ontvangt u per email bericht.

Er is een afhandeltermijn van maximaal drie weken. Heeft u na deze termijn geen bericht van de Klantenservice ontvangen, neemt u dan contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Syntus Klantenservice
Na drie weken geen reactie gehad dus:
Goedemiddag,

17 januari naar 9 februari is meer dan drie weken, goede service top!

Groetjes
En krijg deze reactie (dezelfde dag) terug:
Geachte * Slapstick ,


Bedankt voor uw reactie.

Helaas hebben wij een achterstand in de verwerking van de reacties.

Deze achterstand is ongeveer 7 weken.

Wij betreuren het ten zeerste dat u nog even moet wachten op een reactie.


Onze excuses voor de vertraging die er zit in de afhandeling.

Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd
Zal ik nu weer een klacht indienen over de lange wachttijd van een klacht? :P er had ook wel een geautomatiseerd mailtje uit kunnen gaan dat de wachttijd 7 weken was.

Volgende: *Slapstick en Syntus deel 2 04-'11 *Slapstick en Syntus deel 2
Volgende: The Voice of Holland 10-'10 The Voice of Holland

Reacties


Door Tweakers user FlowinG, donderdag 10 februari 2011 10:15

Sjonge, 't is wat. Vervelend dat je dat allemaal mee moet maken. Ik heb het met je te doen!

Sterkte met de verwerking.

[Reactie gewijzigd op donderdag 10 februari 2011 10:15]


Door Tweakers user opblaashaas, donderdag 10 februari 2011 10:22

Toen ik nog bussen van Veolia moest hebben was dit meer regel dan uitzondering. Dat en ach ik had dinsdag 80 minuten vertraging van 1 bus...

Door Tweakers user Slapstick, donderdag 10 februari 2011 10:28

Ik lig er niet wakker van hoor :P. Het is sowieso altijd #%# met die bussen en sinds het Syntus is geworden en de dienstregeling voor de chauffeurs is aangepast is het er zeker niet beter op geworden :-(.

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 10 februari 2011 10:31

Kan je (een deel van) het traject niet afleggen met een brommertje of een wrak van een auto?

Door Tweakers user Slapstick, donderdag 10 februari 2011 10:33

Ja, alleen zal dit vervoersmiddel dan een week onbeheerd achterblijven

* Slapstick is student en zit op kamers

Door Tweakers user MeneerG, donderdag 10 februari 2011 10:46

Toevallig reis ik ook elke dag naar Apeldoorn. Gisteravond vanuit Ede. Otterlo/Rotonde is ook zo'n overstap plek. Gisteren reed de buschauffeur 3 minuten te vroeg weg. Op het moment dat hij wegrijdt belt z'n collega van de andere bus dat hij 3 overstappers heeft voor Apeldoorn. Mijn busschauffeur: Tja. Nu ben ik al weg.

Die bus gaat F*cking 1* per uur!

Door Tweakers user Slapstick, donderdag 10 februari 2011 10:49

Ik had het in dit geval over de wittenberg :P. Otterlo is de andere optie maar daar heb ik dus 1 minuut overstap met de trein naar Enschede

Door Tweakers user LeVortex, donderdag 10 februari 2011 10:55

Zelfde regio, de bussen die jullie nemen probeer ik gewoon te vermijden, een keer gedaan, omdat mijn bus niet kwam maar de andere kant op en dan moet je ook overstappen op de bus. Uiteraard gemist en je blijft wachten.
Op de wittenberg dacht ik dat ze altijd wel wachten, daar zit toch ook een overstaptijd van minimaal 5 minuten en de bus is daar eigenlijk altijd te vroeg.

*slapstick, nog na amerika geweest ;)?

Door Tweakers user Slapstick, donderdag 10 februari 2011 11:09

Nope amerika ging niet door :-(. Lang oninteressant verhaal :P.


[hr]

Ze horen te wachten, toch heb ik in drie jaar behoorlijk vaak een uurtje op de Wittenberg gezeten in the middle of nowhere :-(

Door Tweakers user Termi, donderdag 10 februari 2011 11:10

Syntus ben er nog helemaal niet tevreden over, arrogante chauffeurs die vaak te vroeg rijden. Ik kwam aanrennen bij de bushalte terwijl de bus al paar minuten te vroeg was. Het heeft totaal geen nut om erg vroeg te rijden want de bus staat drie haltes later ongeveer vijf minuten stil. Maar ik beukte maar op het raam anders was de bus weg, en dan word die vent boos dat ik zijn bus kapot kan maken...

Nee het Nederlands busvervoer is dat betreft drama, de reiziger staat niet meer centraal...

Door Tweakers user Aganim, donderdag 10 februari 2011 13:09

Als je de verhalen zo leest, dan is het ook niet zo verbazingwekkend dat er zo'n toename is van geweld in de bus. 8)7

Disclaimer voor diegenen die alles letterlijk nemen: gekscherend bedoeld uiteraard, ik keur geweld/agressie niet goed. :+

Door Tweakers user marcel87, donderdag 10 februari 2011 13:40

Toch best geinig dat een ander deel van NL ook eens te maken krijgt met de (on)mogelijkheden van Syntus. Al was het hier (=Achterhoek) vaak dat ik vertraging had, maar ook soms idd dat ze 5 min te vroeg wegreden. En idd, de Syntus Klanchtenservice valt vaak vies tegen. In de zes jaar dat ik minstens 2 uur deed over een enkeltje naar Arnhem, heb ik verschillende klachten gedaan, maar uiteindelijk kreeg ik altijd van die geautomatiseerde mail terug.... tja wat heb je eraan.

Nu zit ik wel Syntus af te zeiken, maar andere vervoerders doen het volgens mij ook niet heel veel beter. Wat ik me nog wel afvroeg: het personeel is toch van de andere vervoerder in dienst gegaan van Syntus lijkt me? Dus zij kennen de routes en tijden dan toch nog wel?

[Reactie gewijzigd op donderdag 10 februari 2011 13:41]


Door Tweakers user D.oomah, donderdag 10 februari 2011 13:43

Ik zelf heb geen slechte ervaringen met de bus. Alleen jammer dat ze soms met 60 door de 30 km zone rijden om op tijd te komen, maar ik heb toch ruim 10 overstaptijd dus mij maakt het niet uit of de bus een paar minuten te laat is.

Door Tweakers user T.C, donderdag 10 februari 2011 14:23

Aan iedereen die met de betreffende bus moeten, maar speciaal aan Slapstick, ik leef met jullie mee.
Mochten jullie ooit willen praten over dit grote leed wat jullie wordt aangedaan, de GGZ heeft daar best wel wat mensen voor klaarzitten.
[/sarcasme]

Het is irritant als dergelijke bussen te vroeg wegrijden waardoor je later op plaats van bestemming komt. Misschien is Syntus een speciaal geval, alhoewel met de Arriva hier het niet veel beter was.

*T.C mist de vertrouwde Connexion/Hermes

Op een gegeven moment heb ik juist voor de bus gekozen, moest een half uur eerder op maar kwam wel op tijd op de HTS in Eindhoven. De NS deed er 80% van de tijd meer dan 2 uur ov er een rit van 45 minuten. Vaak kon je de trein die je moest hebben weg zien rijden met een lachende en zwaaiende *%$^#&!!# conducteur, wat wilde je die gast dan graag uitleggen op een niet verbale manier dat dit niet tof was.
De bus deed er altijd 90 minuten over, maar daar had je nooit vertraging.

Door Tweakers user Roytoch, donderdag 10 februari 2011 14:39

Even los van het probleem an sich, ZEVEN WEKEN ACHTERSTAND?! Hoe ziek is dat. Hebben ze daar 1 deeltijder die de hele helpdesk doet ofzo? 7 weken?! Dat is serieus lang...

Door Tweakers user Gropah, donderdag 10 februari 2011 14:46

Wij hebben hier QBuzz (Groningen en Friesland, in mijn geval Groningen) en laten die nou 4 beloftes hebben. 1 daarvan is dat ze nooit te vroeg wegrijden. Ik dacht dat dat standaard zo hoorde, maar als ik dit zo hoor, dan is het maar goed ook...

BTW over verschillende buschauffeur bij verschillende maatschappijen. In principe neemt de busmaatschappij de buschauffeur over, meestal is het enig wat verschilt de route die ze rijden.

Gelukkig hoef ik nooit over te stappen, maar ken genoeg studenten die er gewoon standaard vanuit gaan dat ze de trein missen. Officieel hoor je die ook maar net te kunnen halen, maar er staat eigenlijk altijd wel ergens iets stil waardoor je hem net niet haalt.

Door Tweakers user mvh, donderdag 10 februari 2011 15:10

Ik snap dat ook niet... stadsbussen kunnen nooit op tijd rijden (Utrecht, lijn 11/12), maar als je een service van eens in het uur of half uur hebt rijden ze te vroeg.

In Deventer heb ik eens geprobeerd met de bus naar het station te reizen. Eerste horde: 9292ov, de website van de maatschappij en het bushokje geven alle drie verschillende tijden aan, maar ik kon in ieder geval wel twee bussen nemen. De eerste bus verscheen niet, de tweede was veel te vroeg. Gelukkig had ik daar rekening mee gehouden. Niet dat het geholpen heeft, want een verkeerslichtje tegen en ik kon m'n trein uitzwaaien, trappelend in de bus met uitzicht op het station ;(.

Leve de fiets, dan kun je nog door rood in zo'n geval.

Door Tweakers user kipusoep, donderdag 10 februari 2011 15:26

Lijnen 91 en 231s Apeldoorn <--> Arnhem zijn wel prima, mijns inziens! :)

Door Tweakers user T i M, vrijdag 11 februari 2011 13:15

Zo, je hebt 10 minuten moeten wachten op je bus! Gelukkig dat je het het hebt kunnen overleven.

Laat die mensen hun werk doen en stop met zielig doen over een paar minuten vertraging.

Door Tweakers user stardusk, zaterdag 12 februari 2011 21:57

T i M schreef op vrijdag 11 februari 2011 @ 13:15:
Zo, je hebt 10 minuten moeten wachten op je bus! Gelukkig dat je het het hebt kunnen overleven.

Laat die mensen hun werk doen en stop met zielig doen over een paar minuten vertraging.
Maar hun werk is juist om de bussen op tijd te laten rijden.

Hier bij Syntus (rond Zwolle) zijn de bussen ook altijd te vroeg.
En een klacht indienen helpt idd niets.

Reageren is niet meer mogelijk