Duurzaamheid in mijn ogen

Door Slapstick op maandag 11 oktober 2010 19:42 - Reacties (9)
Categorie: Serieuze Blogzz, Views: 3.086

Duurzaamheid, iedereen heeft er zijn ideeën over, niemand kan precies aangeven wat het wel is. Het heeft iets te maken met "milieu en toekomst" en nog talloze andere opties.
Duurzaamheid is aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen"
zoals al decennia geleden opgeschreven.

Maar is duurzaamheid dan haalbaar? Kan ik als consument gewoon leven zonder dat mijn nageslacht daar last van heeft? Kan ik nu plastic kopen zonder dat daar een fossiele brandstof voor nodig is? Kan ik mijn kleren wassen zonder het oppervlaktewater te beschadigen?

Nee, dat kun je niet. Natuurlijk zijn er biologisch afbreekbare plastics, zoals PLA maar deze hebben weer een groot landoppervlakte nodig voor de productie. Net zoals biobrandstoffen.

Als we naar het verleden kijken is eigenlijk pas in de oertijd, ongeveer ergens voordat het metaalbewerken was uitgevonden waren mensen duurzaam bezig. Daarna is gebruik gemaakt van niet duurzame materialen en toch duizenden jaren later leven wij nog. Het is of blijft de eerste poos nog een utopie dat wij duurzaam kunnen leven, wij kunnen wel de tijd verlengen dat dingen opraken door andere materialen te gebruiken.

Wat is in mijn ogen duurzaamheid dan? Teveel om op te schrijven. In het gehele stuk hierboven heb ik de drie "P's" nog weggelaten. Duurzaamheid draait niet alleen maar om "Planet". "People" heeft net zoveel invloed, de sociale kant van duurzaamheid. Even een voorbeeld om dat duidelijk te maken: kunnen wij dus vruchtbare gronden gebruiken voor ethanolproductie terwijl er mensen sterven van de honger?

Een leuk voorbeeld wat in mijn ogen echt duurzaam is, is van de schillen van kokosnoten houten planken maken. Veel, niet alle!, kokosnoot schillen blijven liggen bij de plantages. Deze kunnen d.m.v. enkele stappen omgetoverd worden tot een plank met mdf kwaliteit. Natuurlijk bij de productie is energie nodig, maar er wordt ook werkgelegenheid gecreëerd in derdewereldlanden en wat nu afval is wordt gewoon verbruikt.

De chemicaliën die nodig zijn voor de productie van MDF worden bespaard. Maar daar staat natuurlijk weer tegenover dat de planken vanaf de productie naar de verkoop moeten worden vervoerd. Wat dan misschien weer een enorme hoeveelheid fossiele brandstof zou kunnen kosten.

Zou hiervoor een cradle to cradle analyse volstaan? misschien wel? maar zou dan de sociale aspecten weer worden meegenomen? waarschijnlijk niet? Zou jij in de plaatselijke gamma binnen een minuut kunnen zien dat die kokosplank echt duurzaam is? Waardoor je misschien wel die euro meer wilt betalen? Ik mag het hopen :)

Marktplaats toestanden V&A | |

Door Slapstick op zondag 10 oktober 2010 22:06 - Reacties (4)
Categorie: Serieuze Blogzz, Views: 5.403

Leuk kopje hè

Anyways, ik wilde even wat meer mensen bereiken en deze blog onder de aandacht brengen.

Loewie's weblog: marktplaats toestanden V&A.

To believe or not to believe??

Door Slapstick op zaterdag 15 mei 2010 23:58 - Reacties (13)
Categorie: Serieuze Blogzz, Views: 3.606

True, without error, certain and most true: that which is above is as that which is below, and that which is below is as that which is above, to perform the miracles of the One Thing.

And as all things were from One, by the meditation of One, so from this One Thing come all things by adaptation. Its father is the Sun, its mother is the Moon, the wind carried it in its belly, the nurse thereof is the Earth.

It is the father of all perfection and the consummation of the whole world. Its power is integral if it be turned to Earth.

Thou shalt separate the Earth from the Fire, the subtile from the coarse, gently and with much ingenuity. It ascends from Earth to heaven and descends again to Earth, and receives the power of the superiors and the inferiors.

Thus thou hast the glory of the whole world; therefore let all obscurity flee before thee. This is the strong fortitude of all fortitude, overcoming every subtle and penetrating every solid thing. Thus the world was created. Hence are all wonderful adaptations, of which this is the manner.
Just try to think about it and try to understand the true meaning

Firefox: URL search ask.com --> google.nl

Door Slapstick op vrijdag 18 september 2009 23:37 - Reacties (6)
Categorie: Serieuze Blogzz, Views: 4.781

Sinds een poosje krijg ik als je in de url balk een typfout maak, en naar een fout adres gaat automatisch een redirect naar ask.com. Na een simpele google, kwam ik erachter dat dit makkelijk in de about: config te wijzigen was, dus deel ik het hier maar. Dan heeft mijn blog ook nog wat nut ;). Want wie gebruikt er nu in hemelsnaam Ask.com, iedereen googelt toch :? :+


De stappen:
  • 1:
Open een nieuw tabblad, typ in de URL about:config. Na het openen zie je een waarschijnlijk bekende lijst, met als kolommen: voorkeursnaam, status, typen en waarde.
Zoek onder "voorkeursnaam" voor: keyword.URL


Onder waarde zal er staan:
http://toolbar.ask.com/toolbarv/askRedirect?o=20008&gct=&gc=1&q.=

verander dat door middel van een dubbelklik op onderstaande in de kolom waarde:

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=utf-8&q=

Voor:

http://i33.tinypic.com/fa0lz4.png


Na:

http://i33.tinypic.com/sv5gk5.png
  • 2:
Daarna, typ in filter: "ask" om een kleinere duidelijkere lijst te krijgen

zoek onder "voorkeursnaam" voor "extensions.snipit.chromeURL",
Onder waarde zal dan staan:
http://toolbar.ask.com/toolbarv/askRedirect?o=20008&gct=&gc=1&q=
Verwijder, hem en klik op herinitialiseren


Voor en na:

http://i38.tinypic.com/sy8088.png
  • 3:
Daarna, typ in de filter "browser en zoek onder "voorkeursnaam" naar: "Browser.search.defaultenginename” Onder waarde zal staan ASK, verander dit naar: Google.

Voor en na:

http://i35.tinypic.com/fv3wi.png
  • 4:
En last but not least: zoek onder "voorkeursnaam" naar "browser.search.order.1” en verander de waarde van ASK naar Google

Voor:

http://i34.tinypic.com/2eyxued.png

Gezond Verstand

Door Slapstick op maandag 3 augustus 2009 16:42 - Reacties (10)
Categorie: Serieuze Blogzz, Views: 3.816

"Gebruik je gezonde verstand is een wijdverbreide zegswijze die aan duidt dat men beter kan vertrouwen op eigen eenvoudige waarneming, ervaring en redenering dan op ingewikkeld gefilosofeer, dogma's of kennis die door anderen is verzameld. in het Engels common sense" bron: wikipedia

Tegenwoordig lijkt het wel of dat mensen hun common sense helemaal verloren zijn. Gisteren kreeg ik een ingeving tijdens het tv-kijken. De vraag was: wat moet je roepen tegen de persoon als diegene overboord valt?

Denk er maar eerst eens over na, het antwoord staat hier. Grapje, je moet "zwem" roepen tegen die persoon, want als diegene in paniek raakt dan kan het wel eens zijn dat hij vergeet te zwemmen. Een leuker voorbeeld: Op Animal Planet is op dit moment een reclame waarbij ook de common sense van mensen word aangekaart. Ik heb deze geprobeerd te zoeken maar heb hem jammer genoeg niet kunnen vinden. De meeste tweakers kijken toch naar Discovery en Animal Planet en zullen de reclame waarschijnlijk wel kennen.

Bestaat het gezond verstand eigenlijk wel? Is het niet gewoon een farce en houd het eigenlijk in dat wij alles moeten aanleren voordat we iets doen. Dat wij van onze ouders moeten leren dat we moeten zwemmen als we in water vallen. Nou jah, eigenlijk leer je dat van een badmeester/juffrouw, maar toch. Het gaat om het voorbeeld.Met daaruit deze zin:

"Gezond verstand is de verzameling vooroordelen die we rond ons achttiende verworven hebben"

Als ik de wereld bekijk dan zie ik dat er weinig aan common sense word gedaan, dat als mensen dat wel hadden gedaan, de kredietcrisis nooit was ontstaan en dat de hele wereld een heel stuk gelukkiger zou zijn. Maar zoals in de bovenstaande video duidelijk wordt aangegeven, zouden we dan ook zover zijn in de technologische ontwikkelingen? Mij dunkt van niet. Zou de wereld gelukkiger zijn? mijn gezond verstand zegt van wel, maar nu durft ik het ook niet meer met zekerheid te zeggen...